»Toliko vprašanj, kot jih dobim od laikov, še nikoli nisem dobil.«
»Kaj sploh je kulinarika naših babic? Kdo je ta ženska, ki jo iščemo?«
»Ko pripravljamo dogodke, nikoli ne dobimo točnega podatka o številu udeležencev, ker nam ga naročnik ne more dati.«
»Volimo Jureta više od bureka«
»Burek je bil pri nas še v 80. letih praktično edina topla, nasitna in poceni jed, dostopna tudi v zgodnjih jutranjih urah.«
»Ivačič je bil vseslovenska zvezda. Kar predolgo je bil pozabljen, in prav je, da častimo to dediščino, četudi morda gibanja, v katerih je sodeloval, v sodobni kulinariki niso več tako moderna.«
»Kmetje marsikaj jemljejo za samoumevno in odklanjajo podjetnost, nočejo razumeti, da je tudi njiva že podjetje.«
»To je naša lokalna hrana. Prav to je Teden restavracij. Izbrana slovenska kulinarika.«
»Moramo biti radovedni, ne smemo se sprijazniti s tem, da smo lačni in zaviti v najbližjo, najhitrejšo ali najcenejšo restavracijo.«
»Ljudje so ugotovili, da se povsod potrudijo, tudi tam, kjer imajo samo en srček – mogoče še bolj kot tam, kjer imajo tri.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju